Vårt team

Leif Andersson

Founding Partner
leif@areim.se
+46 70 454 65 20

Leif är en av grundarna av Infranode och är bl.a. ledamot i Infranodes investeringskommitté. Leif har närmare 30 års erfarenhet från fastighets- och finanssektorn.

Han arbetade närmare 10 år på AP-fondernas fastighetsbolag AP Fastigheter som chef för investeringar och lämnade företaget 2002 för att starta Areim, där han nu är arbetande styrelseledamot.Leifs karriär började på det börsnoterade företaget Paul Anderson Industrier i Västerås där han arbetade som analytiker och controller. 1994 började han på svenska AP-fondernas (1–3) fastighetsbolag där han efter en kort tid blev investeringschef, en befattning han hade fram till 2002.

2003 grundade Leif Areim, som nordisk operativ partner för Blackstone Groups fastighetsverksamhet. 2005 inledde Areim också ett samarbete med ING (idag CBRE GI) för att hjälpa dem att bygga upp deras nordiska fastighetsverksamhet. Leif var också en av tre grundare av JARL AM, byggherren bakom Stockholm Waterfront.

2007 startade Areim sin första fastighetsfond, med åtaganden till ett värde av 2,1 miljarder kronor från ATP, APG och GIC. 2012 startades den efterföljande fonden Areim II, med kapitalåtaganden på totalt ca 3 miljarder kronor från bland annat APG, GIC, AP4 och Allianz. Areim förvaltar idag fyra fonder med sammanlagda kapitalutfästelser på ca 18 miljarder kronor.

2002 var Leif en av initiativtagarna till den europeiska branschorganisation INREV (European Association for Investors in Non-Listed Real Estate Vehicles), där han sedan satt i styrelsen i åtta år. Leif är sedan 2004 styrelseledamot i CA Fastigheter AB, en regional fastighetskoncern, där han sitter i den externa styrelsen.

Leif har en civilingenjörsexamen med inriktning mot byggnads- och fastighetsekonomi från KTH samt en EMBA från Handelshögskolan i Stockholm.