Vårt team

Joel Löfroth

Director, Country Lead Sweden
joel.lofroth(at)infranode.se
+46 72 540 7175

Joel är Investment Manager på Infranode, med sex års erfarenhet av infrastrukturinvesteringar. Sedan han började på Infranode har han deltagit i flera transaktioner på det nordiska infrastrukturområdet, främst inom transportsektorn och reglerade energitillgångar.

Joels arbete med transaktioner och affärsetablering är främst inriktat mot den nordiska transportsektorn och reglerade bolag, med tillfälligt ansvar för Infranodes danska verksamhet.

Han projektledde investeringarna i Yilport Sweden och Skånska Energi AB och var delaktig i investeringen i Loiste Oy.

Joel sitter som ledamot i bolagsstyrelserna för Yilport Sweden, Infranode Energi AB (Infranodes holdingbolag för Skånska Energi) och Varmalämmitys Oy.

Joel jobbade tidigare med affärsutveckling och M&A på Ellevio (före detta Fortum Distribution Sweden), där han var djupt involverad i företagets refinansieringsprocess och implementerade en ”bolt-on”-strategi. Innan han började på Ellevio tillbringade Joel två år på Royal Bank of Scotland, där han ingick i bankens Nordic Coverage-team.

Joel har en masterexamen i ekonomi från University of Warwick och en bachelorexamen från Åbo Akademi i Finland som också innefattade ett utbytesår i USA. Under studierna genomförde Joel även två internships, det ena för ett mindre aktieanalysföretag i London och det andra som analytiker på ett managementkonsultbolag i Shanghai. Han har svenska som modersmål, talar engelska flytande och har grundläggande kunskaper i finska.