Vårt team

Christian Doglia

Founding Partner and CEO
christian@infranode.se
+46 73 320 74 87

Christian är en av grundarna bakom Infranode och företagets CEO. Som en av företagets ledare är han involverad i alla aspekter av Infranodes verksamhet, från kapitalanskaffning till att skapa och genomföra affärer, samt kapitalförvaltning.

Christian är en av grundarna bakom Infranode och företagets CEO. Som en av företagets ledare är han involverad i alla aspekter av Infranodes verksamhet, från kapitalanskaffning till att skapa och genomföra affärer, samt kapitalförvaltning. Han har 17 års erfarenhet från infrastruktursektorn och sammanlagt 20 års internationell erfarenhet inom kreditstrukturering, företagsfinansiering och affärsutveckling i en rad europeiska jurisdiktioner.

Christian sitter som ledamot i bolagsstyrelserna för Infranode, Yilport Sweden och Eneo Solutions, och är observatör i styrelsen för Vasa Värme.

Tiden före grundandet av Infranode var Christian senior rådgivare på SEK (Svensk Exportkredit), där han utvärderade uppbyggnaden av en exportinriktad infrastrukturfond – Svenska Export- och Infrastrukturfonden. Han har också varit ansvarig för affärsutveckling och juridiska frågor vid det svenska mjukvaruföretaget IBS.

Innan han flyttade till Sverige var han under 2009 och 2010 en av grundarna av Arcadium Infrastructure, en satsning för att lansera en långsiktig skuldfond med inriktning på infrastruktur, värd 2 miljarder euro.

Mellan 2001 och 2009 hade Christian en ledande befattning i det europeiska infrastrukturteamet hos kreditförsäkringsbolaget FSA i London, där han var delaktig i flera banbrytande finansieringslösningar inom infrastruktur och kommunal sektor. Förutom att leda FSAs aktiviteter i Italien, deltog han i en mängd projektfinansieringstransaktioner i olika länder i Europa, däribland Storbritannien, Frankrike, Spanien och de nordiska länderna.

Han inledde karriären som kundansvarig vid Global Financial Risk Practice-avdelningen på Willis Ltds Londonkontor, där hans främsta ansvarsområde var förvaltning av försäkrings- och återförsäkringslösningar specifikt riktade mot italienska banker.

Han har en examen från Bocconiuniversitetet i Milano, med inriktning mot finansiella marknader och institutioner. Han har senare studerat vid Erasmusuniversitetet i Rotterdam och London Business School. Han har italienska som modersmål och talar engelska och slovenska flytande. Utöver detta har han goda kunskaper i svenska och franska.