Vårt team

Carl-Emil Lindholm

Partner and Deputy CIO
carl-emil.lindholm@infranode.se
+46 70 566 57 36

Carl-Emil är Director med ansvar för Infranodes verksamhet i Sverige och har sju års erfarenhet av infrastrukturinvesteringar. Sedan han började på Infranode har han deltagit i flera transaktioner inom infrastrukturområdet, såväl i Norden som i Storbritannien.

Han var projektansvarig för investeringen Akershus Energi Varme AS, Oslofjord Varme AS, Omsorgsbolig AS samt den ursprungliga och efterföljande investeringen i Eneo Navitas.Tillsammans med Christian Doglia ansvarade han för transaktionen vid AMFs förvärv av Vattenfalls brittiska vindkraftspark Ormonde, en affär värd 240 miljoner pund. De bistod också med kommersiell och juridisk rådgivning i samband med AMFs investering på 300 miljoner pund i brittiska Green Investment Bank’s Offshore Wind Fund.

Carl-Emil sitter som ledamot i bolagsstyrelserna för Akershus Energi Varme AS, Omsorgsbolig Holding AS, Eneo Navitas AB och Infranode Energi AB (Infranodes holdingbolag Skånska Energi).

Carl-Emils transaktionsarbete fokuseras till största delen på Sverige.

Innan han kom till Infranode arbetade han på statliga Vattenfalls M&A-avdelning. På Vattenfall, där han började direkt efter sin examen, hade han flera olika befattningar på Asset Optimisation & Trading-divisionen i Stockholm och vid produktionsdivisionen i Berlin innan han började på M&A-avdelningen i Stockholm. På Vattenfall arbetade han med både förvärv och avyttringar inom områdena distribution, värme och vattenkraft, samt havs- och landbaserad vindkraft.

Carl-Emil har en kandidatexamen inom ekonomi, redovisning och ekonomistyrning, samt en magisterexamen inom ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. I studierna ingick en utbytestermin vid Macquarie University i Sydney. Han har svenska som modersmål, talar engelska flytande och har grundläggande kunskaper i tyska.