Investeringar

Yilport Oslo – Infranode investerar i
Norges största containerhamn

 

Stödjer hamnindustrins gröna omställning genom elektrifierad drift med målet att bli den första fossilfria hamnen i världen

Yilport Oslo (Oslos hamn) driver den största hamnen i Norge och förser faktiskt 80 % av Oslo-regionen och över halva den norska befolkningen med importerade varor. Under 2019 hanterade hamnen 250 000 TEU. Yilport Oslo har för närvarande tillstånd att driva hamnen fram till 2035 med möjlighet till förlängning ytterligare 10 år. Yilport Oslo består av en containerterminal som hanterar all containerlast.

Yilport Oslo utmärker sig genom sin moderna infrastruktur och utrustning, sin höga produktivitet och sina kvalitativa tjänster. Tack vare Yilports högkvalitativa drift och kunskap fortsätter Yilport Oslo att vara ledande med effektiva digitaliserade och automatiserade processer. Driften av Yilport Oslo är i dag helt elektrifierad och automatiserad. Hamnen är redan en föregångare när det gäller omställningen till ökad hållbarhet och målet är att bli den första utsläppsfria containerhamnen i världen.

Yilport Oslo ägs tillsammans med Yilport Holding, en av de snabbast växande internationella operatörer av containerterminaler i världen med nästan 30 hamnterminaler i sin globala portfölj. Samarbetet mellan Infranode och Yilport inleddes 2019, när Yilport Gävle genomförde sin kapacitetsexpansion med ett kapitaltillskott från Infranode.

Yilport Sweden är samägt med Yilport Holding, en global hamnoperatör med cirka 30 hamnterminaler i sin globala portfölj.

E-WEB-Goal-07-1030x1030
E-WEB-Goal-09-1030x1030

Investeringsdatum: Maj 2021


Land: Norge


Sektor: Transport (hamnoperatör)