AMF förvärvar 49% av Vattenfalls brittiska vindkraftspark Ormonde för 3 miljarder kronor med Infranode som huvudrådgivare

PRESSMEDDELANDE 

Stockholm, den 18 december 2015

AMF Pensionsförsäkring har ingått avtal om att förvärva 49% av Vattenfalls brittiska havsbaserade 150MW vindkraftspark Ormonde för 237 miljoner pund, motsvarande cirka 3 miljarder kronor. Ormonde har varit i drift sedan 2012 och kommer fortsatt att driftas av Vattenfall.

Länk till AMFs Pressmeddelande

Länk till Vattenfalls Pressmeddelande

“Vi är mycket nöjda med det professionella stödet vi fått från Infranode som har varit av största vikt för att genomföra denna strategiska investering i grön infrastruktur.” säger Marcus Blomberg, chef tillgångsallokering för AMF.

Infranode anlitades som finansiell rådgivare till AMF och ledde övriga rådgivare i affären. Infranode är glada över att ha fått förnyat förtroende från AMF i deras strävan att öka sin allokering till infrastruktur. Infranode fortsätter att utveckla sin roll som investeringspartner och specialiserad rådgivare till Nordiska institutionella investerare inom sektorn infrastruktur.

Christian Doglia

christian(at)infranode.se
+46 73 320 7487

Philip Ajina

philip(at)infranode.se
+46 70 755 99 78

Akershus_EnergiPark_juni_2011_case01