Vårt team

Ulrika Hasselgren

Senior Advisor

Ulrika Hasselgren är Senior Advisor till Infranode och medlem i Infranodes ESG-kommitté för att stötta ansvarsfull och effektiv tillämpning av hållbara metoder och processer i de olika delarna av verksamheten.

Ulrika har decennier av erfarenhet och kunskap om ansvarsfulla investeringar, ESG-förvaltning och ledarskap. 1999 grundade hon Ethix och utvecklade tillsammans med Sjunde AP-fonden en analysmodell och strategi för ansvarsfulla investeringar som kom att bli en standard i marknaden.

2015 såldes Ethix till amerikanska bolagsstyrningsjätten ISS och Ulrika klev in i ledningsgruppen och arbetade globalt tills hon 2018 rekryterades till Danske Bank i Köpenhamn som global chef för hållbara investeringar. Idag är Ulrika hållbarhetschef och styrelsearbetare i Coeli-Gruppen.

Som erfaren hållbarhetsexpert bidrar Ulrika till att fortsätta att utveckla de för Infranode så viktiga hållbarhetsfrågorna och stödjer ambitionen att vara den självklara, långsiktiga och ansvarsfulla ägaren av hållbar infrastruktur.