Vårt team

Niels Vallø

Senior Advisor

Niels har mer än 40 års erfarenhet inom sjöfart, hamnar och logistik varav 17 år i olika vd-befattningar, senast som vd för Helsingborgs hamn (2013–2018). Under hans ledning lyckades hamnen göra en helomvändning och befästa sin position som Sveriges näst största containerhamn.

Niels mer än 35 år inom A.P. Møller-Mærsk-koncernen innefattade posteringar i Saudiarabien, Iran och Spanien, samt tre år i Chile som vd för de fem Mærskbolagen med verksamhet i landet.

Mellan åren 1990 och 1995 utvecklade han aktivt europeiska järnvägstransporter som vd för Mærsk-ägda Skandi A/S europeiska järnvägstransporter, med Ikea som största kund i Europa. Mellan 1995 och 1998 satt Niels på Mærsks huvudkontor som operativ chef för Mærsk Lines flotta av containerfartyg och medlem av den grupp som initierade dagens APM Terminals. Nya containerterminaler anlades i Salalah, Tanger och Bremerhaven, medan man i Italien och hamnar i Fjärran Östern etablerade joint venture-anläggningar.

Under 2008 mynnade en möjlighet ut i en position som vd för Cargo Service Holding A/S, som driver containerterminal och stuveriverksamhet i Århus och IT-logistikföretaget PicIt.

Niels har haft styrelseuppdrag i Norfolk Line BV, Mærsk Chiles bolag, samt i Salalah Port Services och Inport Intelligent Port Systems AB.

Han var till nyligen Danmarks honorärkonsul i Helsingborg.

Niels har en kandidatexamen från Copenhagen Business School och har genomgått senior management-program vid Insead och Stanford Business School.