Philip Ajina

Founding Partner
philip(at)infranode.se
+46 70 755 99 78

Philip är en av grundarna av Infranode. Han har tio års erfarenhet från infrastruktursektorn i Sverige och Norden, samt totalt 15 års erfarenhet av investeringar, företagsförvärv, affärssutveckling och affärsjuridik.

Innan Philip grundade Infranode var han Senior Rådgivare på SEK (Svensk Exportkredit) Advisory Services, där han utvärderade uppbyggnaden av en exportinriktad infrastrukturfond Svenska Export- och Infrastrukturfonden.

Mellan 2007 och 2012 var Philip chef för investeringar och projektutveckling i Nordic Airport Properties, ett av hittills få partnerskap mellan den offentliga och den privata sektorn för utveckling, investering och finansiering av infrastruktur i Sverige. Philips erfarenhet av partnerskap mellan offentliga och privata aktörer inom infrastruktur sträcker sig från drift och projektledning med ansvar för transaktioner till styrelse- och struktureringsfrågor.

Dessförinnan var Philip grundare och VD i ett konsultbolag som erbjöd tjänster relaterade till företagsförvärv. 2002 startade Philip sin professionella karriär som biträdande jurist i gruppen för företagsförvärv samt gruppen för bank- och finans på Mannheimer Swartling, en ledande advokatbyrå i Sverige.

Philip har en jur.kand. examen och en examen i ekonomi från Stockholms universitet, innefattande studier vid NYU Stern School of Business, NYU School of Law och Bond University i Australien. Han har svenska som modersmål och talar flytande engelska samt har grundläggande kunskaper i tyska.