Vårt team

Leif Andersson

Founding Partner och ordförande
i investeringskommittén
leif(at)areim.se
+46 70 454 65 20

Leif har över 25 års erfarenhet från fastighets- och finanssektorn. Han arbetade närmare 10 år på AP-fondernas fastighetsbolag AP Fastigheter som chef för investeringar och lämnade företaget 2002 för att starta Areim, där han nu är styrelseordförande.

Leif är grundare och styrelseordförande i Infranode, samt ordförande i Infranodes investeringskommitté. Leif är också en av grundarna av INREV, en europeisk organisation för investerare och andra aktörer inom fastighetsfondsindustrin, där han var ledamot i styrelsen under 8 år.

Leif är extern styrelseledamot ledamot för fastighetsbolaget CA Fastigheter AB sedan 2004.

Leifs karriär började på det börsnoterade företaget Paul Anderson Industrier i Västerås där han arbetade som analytiker och controller. 1994 började han på svenska AP-fondernas (1–3) fastighetsbolag där han efter en kort tid blev investeringschef, en befattning som han innehade fram till 2002.

Leif grundade Areim 2003, som nordisk ”operating partner” till The Blackstone Groups fastighetsverksamhet. 2005 inledde Areim ett samarbete med ING (idag CBRE GI) för att hjälpa dem att bygga upp deras nordiska fastighetsfondsverksamhet. Leif var också en av tre grundare av JARL AM, byggherren till Stockholm Waterfront.

Areim startade sin första fastighetsfond 2007 med 2,1 miljarder kronor i garanterat kapital från ATP, APG och GIC. 2012 startades den efterföljande fonden Areim II, med ett garanterat kapital på totalt ca 3 miljarder kronor från bland annat APG, GIC, AP4 och Allianz.

Leif har en civilingenjörsexamen från lantmäteri på KTH med inriktning mot byggnads- och fastighetsekonomi samt en EMBA från Handelshögskolan i Stockholm.