Vårt team

Christian Doglia

Founding Partner
christian(at)infranode.se
+46 73 320 7487

Christian är en av grundarna bakom Infranode. Han har över 15 års erfarenhet från infrastruktursektorn och totalt 20 års erfarenhet av lånestrukturering, corporate finance och affärsutveckling i en mängd europeiska länder.

Innan Christian grundade Infranode var han chef för affärsutveckling och bolagsjuridik på det globala mjukvaruföretaget IBS och senior rådgivare på SEK (Svensk Exportkredit) Advisory Services, där han utvärderade uppbyggnaden av en exportinriktad infrastrukturfond, Svenska Export – och Infrastrukturfonden.

Mellan 2001 och 2009 arbetade Christian i London och hade en ledande roll i det europeiska infrastrukturteamet hos Monoline – finansieringsinstitutet FSA, där han deltog i många banbrytande infrastruktur – och kommunala finansieringsstrukturer. Han var därefter en av grundarna av Arcadium Infrastructure Debt Fund innan han flyttade till Sverige.

Christian började sin karriär som kundansvarig på Londonkontoret för Global Financial Risk Practice – avdelningen på Willis Ltd, där han i första hand var ansvarig för förvaltningen av portföljen av försäkrings – och återförsäkringslösningar som var särskilt riktade mot italienska banker.

Han har en examen i Financial Markets and Institutions från universitetet Bocconi i Milano. Därefter studerade han på Erasmus – universitetet i Rotterdam och vid London Business School. Christian har italienska som modersmål och talar flytande engelska och slovenska samt har goda kunskaper i franska och svenska.